torstai 15. maaliskuuta 2007

Vko 11 - idätystä

Oi mikä ihana aamu oli tänäänkin! Poikkeuksellisesti pääsin viemään tytön rattailla varahoitopaikaan parin kilometrin päähän ja samalla tuli aamulenkki tehtyä. Siellä on kevät!!!
Tilannekatsaus 14.3.´07

 
Kaikki (melkein) taimet mahtuu vielä kahdelle olkkarin ikkunalaudalle. Ikkunat siis etelä-länteen eli paraatipaikka. Patterit olen jo viikko sitten himmannut pienemmälle, jottei tule liian kuumat paikat.
Kaikki kylvetyt ovat myös itäneet. Jopa kesän ´05 ahkeraliisan siemet itivät erittäin hyvin.

 
Tässä uusimmat tulokkaat. Maanantaina poikkesin Savon reissun paluumatkalla Tampereella Lielahdessa PuutarhaMatilla ja löysin sieltä pelargonian, guineanliisan sekä verenpisaran pistokkaita. Eivät mitään kovin isoja, muistelen joskus ostaneeni huomattavasti suurempia tähän aikaan. Jälkimmäisiä otin vain parit "maistiaiseksi", mutta pelargonioita tuli mukaan 5 kpl lilaa ja 5 kpl lohenpunaista. Pääsivät heti kotona uusiin potteihin, katsastin samalla reissulla uuden Plantagenin ja ostin sieltä täydennystä muovisiin taimipotteihin. Noi on 7 senttisiä ja alustana uudet samasta paikasta hankitut alusastiat.

 
Keijunmekot ovat saaneet jo toiset sirkkalehtensä ja ovat pari-kolmesenttisiä. Huomaatteko miten ne suorastaan siristelee silmiään tuossa kirkkaassa auringonvalossa? : )
 
 
Kun taimet tuntuu kasvavan niiiiiiiin hitaasti, tapanani on kasvattaa nopeampaa lohduketta keittiön ikkunalla. Herneenversot katoavat kohta parempiin suihin, krassit olivat parhaimmillaan reissun aikana ja nyt jo kitkeriä. Mutta nekin on niin keväisiä että kököttäköön tuossa tiskipöydällä silmänilona.
 
 
Keittiön itäikkunalla kurkottelee valoon myös pikkuiset basilikat, nuo nuokkuvat ovat kaupan mausteyrttejä.
Kylvöistä
4.3.2007 kylvetyt- basilika
- sarviorvokki
- ahkeraliisa, omat ´05 siemenet, vaaleanpunainen
- timjami
- salvia
- nuppitatar (eka kokeilu)- lobelia
- petunia (eka kokeilu)
Lisäksi herneenversoja ja krassia
 
Edit: kirsikkatomaatit meinas unohtua listasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti