keskiviikko 21. maaliskuuta 2007

Vko 12 - lisää multaa

Niinkin uuttera kun olen kasvattelemaan taimia siemenestä ja puuhastelemaan niiden kanssa, olen superlaiska vaihtamaan multaa huonekasveille. Voi mennä parikin vuotta samoilla, kunnes viimehetkellä pelastan raakkini kitumasta joko heittämällä pois tai vaihtamalla mullat.
 
 
No eilen sattui olemaan inspis ja palmuvehkalle oikein ostin uuden ruukun Plantagenista edellisviikolla piipahtaessa. Entinen ruukku olikin ihan liian pieni ja lopputulos oli: 2 palmuvehkaa. Toisesta tosin tuli "kootut teokset" ja pääsi odottelemaan ryhdistäytymistä yläkerran makkariin hieman sivummalle.

 
Myös Santtu pääsi uuteen ruukkuun, kukkiva tuli ostettua samalla ruukkujen kanssa. Ja taustalla pistokkaista tuosta vanhasta, jonka kukat on samanlaiset mutta sinivalkoiset. Melkein aina kukassa, paitsi ei tietenkään just nyt.
Santtujen mullanvaihto on muuten kaikkein ärsyttävintä! Mulla ainakin lehdet katkeilee tosi helposti ja lopuksi lehdet on ihan mullassa eikä sitä saa millään pois. Vai saako? Hyviä vinkkejä vastaanotetaan!
 
 
Samalla koulin kirsikkatomaatit, vaikka olivatkin vähän pieniä vielä. Vai onko nää "valiotomaatteja", pöniköiden mukaan...
Edit: Muisti palaa taas pätkittäin... Koulin eilen myös ne kokonaiset 3 (!) itänyttä Petunian tainta omiin potteihin. Oli aika onnettomia ne siemenet, en ollut edes varma menikö yhtään multaan vai henkäysten mukana toisiin kylvöksiin. Pussin mukaan piti olla siemenet 10:lle taimelle, olin näkevinäni pussissa 2 pientä hippusta + jotain pölyä. No, tulipahan kokeiltua, pysyis nyt edes noi pari hengissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti