tiistai 29. heinäkuuta 2008

Heinätöistä sadonkorjuuseen

Nurmikko oli yli kuukauden ajamatta puunkatoprokkiksen takia ja sen olisi melkein jo voinut pistää seipäälle. Mutta nyt se on sentään siistitty ja piha näyttää taas ihan inhimilliseltä.
Viime viikolla salaatit alkoivat jo nahistua, rukola oli kukkinut jo aikapäiviä. Nyppäsin ylimääräiset pois ja kylvin uutta. Salaattia tuli kottikärryllinen kompostiin kärrättäväksi, harmi kun ei ollut kaneja tms. lähistöllä!

Ekaa satoa korjasin tänään. Laitoin tilliä kuivumaan nippuina. Minulla on kuivurikin, mutta huomenna ajattelin lyödä sinne persiljat. Ja nuo niput ovat niin ihanat ja tuoksuvat keittiössä, että kuivukoot noin.
Myös laventelista tuli pieni nippu. Sille oli etuoikeutettu paikka verhovaijerissa, keväällä hankituissa keittiönverhoissa kun on myös laventeliniput!
Hankin kameraani juuri uuden macro-objektiivin ja hetihän sitä piti kukkiviin kokeilla.
Kerrottu amppelipetunia (itsekasvatetut)
Ruusuja
Tammikuussa ristiäisiin hankittu vaaleansininen hortensia kuivahti keväällä pahasti ja leikkasin sen ihan alas. Nyt se on versonut purkin täyteen versoja ja nuppujakin! Yksi kukka vain kuitenkin auki, jotenkin hauskan erilainen. Itse en heti tunnistaisi hortensiaksi. :)
Maanantaina käväisin Tampereella työasioissa ja Stockmannin edessä myyntiin naapurikylässä kasvatettuja auringonkukkia. Pakkohan siitä oli kimppu napata.
(Tampereella muuten on just menossa Kukkaisviikot.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti