torstai 17. heinäkuuta 2008

Rehottava heinäkuu

Juu, hengissä ollaan mutta pihasta en niin mene takuuseen. Pitänee tänne yrittää jotain raapustaa muistiin vaikka pahemmin ei pihamaalla olla päästy hommailemaan. Kävijälaskuri raksuttaa joten kai täällä joku käy kurkistelemassakin hiljaisuudesta huolimatta. Tässä postauksessa kuvia viimeviikolta.
Kaikkia kylvöjäkään ei tullut laitettua muistiin, mutta ne perinteiset, samettiruusut, krassit ja kesäkurpitsat yms. kylvettiin ainakin. Kesäkuun puolessa välissä kaadoimme tontiltamme toistakymmentä suurta koivua. Se oli minulle kova pala, mutta oli pakko päättää mitä pihalla kasvaa, pelkkiä koivuja vai jotain muuta. Valitsimme jälkimmäisen.
Suhtaudun vanhoihin puihin tunteella. Koska ne ovat minua vanhempia, minulla jotenkin ei ole kanttia mennä koskemaan niihin kuin erityisen painavasta syystä. Surutyötä olen tehnyt tälläisessä näkymässä. Koko piha täynnä kantoja ja näitä risukasoja. Saunannurkalla muistona halkokasat.
Pionit lohduttavat, pari kukkii vieläkin
Ruusutkin kukkivat, mutta kuka perhana järsi nuo pitsilehdet? Söi samalla yleensä ruusuja kiusaavat kirvat, eipä ole tarvinnut ruiskuttaa tänä kesänä.
Verannan seínustalla rehottaa edelliskesän tapaan tomaattia kahdessa laatikossa. Tänä vuonna kirsikkatomaattia ja jotain tavallista isoa punaista.
Peikonkakkara on kesän kokeilukesäkukka ja kivalta näyttää. Täynnä nuppuja
Omenapuut ovat aivan täynnä pieniä omenanraakileita. Ja ainakin vielä ei näy mitään tuholaisia tms. Eli valtava sato tulossa. Olisi ehdittävä harventamaan etteivät ihan repeä painosta jo nyt. Saatikka sitten kun noista paisuvat ja vielä ainakin triplaavat kokonsa... Ainoa joka huilaa on vaaleakuulas. Se teki viime kesänä valtavan sadon ja nyt vain pari hassua omenaa siellä täällä.
Mies sentään ehti nikkaroida minulle uudet kasvimaat, tuollaiset lautakehikot joille kaivettiin nurmikolle "kolot". Kuten huomaatte, nurtsia ei ole reiluun kuukauteen ajettu. Nurtsille ei pääse leikkurilla ennenkuin kaikki puidenkaatorisut on siivottu.
Kasvikehikot r-e-h-o-t-t-a-a. Ei ole mikään tainnut minulla täällä kasvaa kuin nämä tässä. Salaatit pitäis kääntää pois ja laittaa uusi satsi tulemaan. Pitääks muuten pavut tukea jotenkin? Eivät ole ennen edes itäneet, joten ei pahemmin kokemusta.
Samat kehikot toukokuussa näyttivät tältä, tytär papujen kylvöhommissa.
Yrttimaalla jotain hajakylvöjä ja ylimääräisiä kesäkurpitsoja ja persiljoita. Uutena tulokkaana monivuotisiin on taustalla pinnistelevä punahattu. Maa on aika köyhää täällä, voi kun kuitenkin lähtisi ja talvehtisi.
Kesän yllättäjä on jo toistamiseen laventeli. Yksivuotiseksi ostamani ja pikkuruisessa ruukussa yrttimaan kulmaan tökättynä vain sinnikkäästi herää ja nyt jopa kukkii! Taustalla lipstikka.
Herukkatarhassa olleet 3 punaherukkaa olivat aika vanhoja, valtavia ja rainaisia. Huhtikuun alussa sain inspiksen ja sahasin puskat maantasalle. Johan rehottaa sielläkin. Kuvassa näkyy myös hakekasat, jotka mies silppusi herukkapuskien viereen. Enää tarttis kitkeä ja lappaa hake paikoilleen katteeksi puskien juurille. Samaa haketta näkyy myös tuossa edellisessä kuvassa, levitin sitä yrttimaallekin monivuotisille.
Pistäkääs kommenttia te jotka täällä piipahdatte. Jospa innostuisin siitä päivittämään hieman useammin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti