lauantai 27. lokakuuta 2012

Hommia

Lankakauppiaan työsuhde-etuina pääsee/joutuu kokeilemaan kaikenlaista neuleisiin liittyvää. Lankamarkkinoilla ns. lankaeineksiä ja puolivalmisteita tulvii nyt joka tuutista. Mikäs siinä, kauppiaana uutuuksia on mukava myydä ja ne tuntuvat asiakkaita kiinnostavan. Oma henkilökohtainen maku ja mieltymys jääköön tässä kohtaa alleviivaamatta. Makuja on monenlaisia ja jokainen niistä yhtä oikea.
 
Näistä kahdesta viimeisimmistä tein pikaisesti puotiin mallit, uudentyyppisiä lankoja on käytännössä mahdoton myydä ilman konreettista mallineuletta.
Katian Vienna-lanka miellytti heti ensinäkemältä omaakin silmää, varsinkin tuo mustakirjava. Pätkin 4 metrisen Vienna-vyyhdin kolmeen osaan ja virkkasin reunoihin 5 silmukan ketjusilmukkalenkkiä Cuzco-langalla, kiinni aina joka toiseen Vienna-nauhan reunasilmukaan. Sitten vielä nämä nauhat toisiinsa kiinni ketjusilmukoilla "siksakkia" 3 silmukan leveydellä. Tässä Katian video josta otin mallia.
Huivin päät menivät hieman mutu-tekniikalla, purin nauhaa parin sentin verran, lisäsin langanpätkiä mukaan saadakseni muhkeammat tupsut. Koko komeus kieputettiin langalla tupsuksi. Jälkikäteen totesin että mitta toimisi paremmin tuubiksi ommeltuna kuten kuvassa.
 
 
Vienna-huivi
Lanka: 1 vyyhti Katia Vienna-lankaa väri 124 sekä 50g Katia Cuzco-lankaa väri 408
puikot: 5mm:n virkkuukoukku


Toinen uutuus on teeteen Flora, jota keväällä tilatessa tiedettiin vain että "jotain kukkaa siitä tulee". Kun lanka vihdoin saatiin, ihmeteltiin vieläkin mitä tästä oikein tehdään. Huhujen mukaan 4 silmukalla joku sai tästä kivan näköistä joten eikun kokeilemaan. :) Ja kukkaahan siitä tuli.

 


Flora-huivi
lanka: 1 vyyhti teetee Flora-lankaa
puikot: n. 4mm:n puikot
muuta: 4 silmukkaa = reilun metrin mittainen huivi


(Hups, ne näköjään puuttuvat verkkokaupasta. tulossa ovat, heti alkuviikosta. :)


1 kommentti:

  1. Tein virkkaamalla tuosta Flora- langasta huivin :) Koetan laittaa blogiin kuviakin

    VastaaPoista