keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kesää ikävä

 Joulun tienoo meni odotetusti neuloen ja herkutellen. Eli sitä parasta lepoa niinkuin lomalla kuuluukin olla. Yritin päivittää kuvia tänne uudella täppilelullani, mutta en osannut. Siirrellään sitten tuolta fb:n puolelta.

Parit Puro-lovikkaat sain joulunpyhien aikaan valmiiksi, itselle ja esikoiselle.
Jalassa näkyvät  proto-versiot huovutetuista tossuista joita väänsin lahjapaketteihin ainakin viidet. Omiani en ole riisunut sen jälkeen kun sain valmiiksi. Vihdoinkin villahärpäkkeet jossa varpaat ei palele edes meidän "hyvin ilmastoidussa" mökissä.

 

Tässä juhlinnan jälkeisessä synkkyydessä, pimeydessä ja sateessa sopiikin vähän muistella viime kesää, samalla kun plärätään jo uusia siemenkuvastoja.

Meksikonakileija

Kruunuvuokko, uusi tuttavuus, tässä nupulla. En löytänyt tietoa talvehtiiko vai oisko pitänyt kaivaa ylös.. No, ensi kesänä asia selviää.
Kiviportaiden pieleen iskettiin pari kesää paikaansa hakeneet heinäseipäät, juurelle siirsin juurtumaan villiviiniä saunanseinäää lahottamasta.Karhunvatukka täynnä kukkia. Marjat ehtivät tänä syksynä kypsymään, mutta puska kuhisi niin valtavasti ampiaisia ettei maistiaisia paljoa meille herunut..

Kesän uusia nämäkin, Isännän nikkaroimat kasvimaakehikot. ♥ ♥ ♥
Etualalla mm. mangoldia, hernettä ja kesäkurpitsaa, pinaattia ja salaatteja.Sipuleita ja maissia

Pinaattia ♥

Kasvihuoneessa kasvoi kesällä 2012 perussettiä, basilikaa, tomaatteja, kurkkua, paprikoita, chilejä (jotka kirvat vei...) ja sen seitsämät sortit pelargonioita.

  
Kutsun kasvihuonettani palatsiksi ja paratiisistakin se käy. Sateinenkin kesäilta menee siellä nautiskellen...


... vaikkapa neuloen hyvässä seurassa.

Elokuun kruunasivat uudet kärhökaunokaiset. Ei mitään hajua lajikkeesta, mutta kaunis on.

Uusi vuosi 2013 otettiin vastaan korkkaamalla taimimultasäkki ja kylvämällä keijunmekot. Kuinka multa tuoksuikaan lupaukselta keväästä!

Jälkikasvusta on kasvamassa hyvää vauhtia monitaitoinen, valtavasti käsitöistä innostunut kädentaitaja. Tyttärelle on oma ompelukonekin on hankittu, käsityökoulua (taiteen perusopetusta) syyslukukausi opiskeltu ja monenmoisia tekniikoita kokeiltu. Äiti kantaa lisää matskua ja valmista syntyy. Tässä on tekeillä heppakerhokassi aplikoiden.

1 kommentti: