keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Viivipipo

Joskus viime syksynä tein puotiin pipon Novitan Viivi ja Säde-langoista. Olen selittänyt simppeliä ohjetta asiakkaille suullisesti, mutta nyt naputtelin sen meiliin asiakkaalle, laitanpa sen muistiin tännekin. (Valitettavasti nuo pipon värit on Viivistä jo loppuunmyyty ja Säteen pinkkiäkin taitaa hyllyssä olla enää muutama kerä.)


Pipo Viivistä ja Säteestä


Luo silmukoita 68, resori (1o, 1n) on neulottu 5mm:n puikoilla, 12 krs pelkällä Viivillä.

Resorin jälkeen vaihdetaan 6mm:n puikkoon ja otetaan Säde-lanka Viivin mukaan. Kun pipon korkeus on oli n. 22 cm. kavennellaan aika nopeasti n. 5cm matkalla silmukat pois. Näin piposta tulee hieman "ylipitkä".

Pipo istuu juuri sopivasti ainakin omaan päähäni eli aikuisen koko. Lapsen pipoon kävisi varmaankin esim. 60 tai 64 silmukkaa.

Ai niin ja onhan mulla omassa käytössä musta samanlainen, teeteen Primaverasta paljeteilla höystettynä. Puikot ja silmukkamäärät vaan lienevät jotain muuta. Puodin puolella on paljon muutakin jota en ole koskaan blogannut, pitänee ottaa urakka niistä kevään mittaan jotta saadaan kirjanpito kuntoon. :)
 

1 kommentti:

  1. Tuo viivi-lanka taitaa olla loppu varmaan joka paikasta, kun en löydä sitä enää mistään. Oli ihana lanka ja tein aiitä tuubikaulurin :) No, pitänee yrittää keksiä vastaavaa lankaa.

    VastaaPoista