keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Hittihärpäke ja heräteostoksia

Juu. Se on se. Sitä neuloi kolme eri neulojaa ja sen on näköinen. Tuumattiin jotta "kyllähän ne suorat kappaleet nyt kuka vaan tuosta äkkiä puikottelee".

Minna-harjoittelija teki suurimman työn, neuloi etu- ja takakappaleet sekä hihat puoliväliin saakka. Sitten tuli Tiina-harjoittelija ja hän viimeisteli nopean harjoittelunsa aikana hihat loppuun. Valmiit kappaleet odottelivat aikansa kunnes aloin itse katsella niitä sillä silmällä jotta jospa ne ompelisi kasaan. Tiinan neulejälki oli kuitenkin silmäänpistävän tiukkaa jo ennestään Minnankin tiukkaan jälkeen verrattuna joten aikani pähkittyä vedin hihat raakasti poikki vaihtokohdasta ja neuloin ne uudelleen. (Juu, mohairia tai muuta karvasta ei pureta.)

Ompelin kappaleita kassalla päivystäessä aina sopivissa väleissä, toisin sanoen otin käsiini sen satakertaa, tein pari pistoa ja laskin taas odottamaan. Ei lienee yllätys että kun toinen hiha oli (kerrankin tosi siististi!) ommeltu paikoilleen, tajusin sen olevan nurinpäin! Argh! Juu, sitä karvaista ei pureta edelleenkään ja kun yritin saumaa ratkoa auki, meni siinä vähän muutakin. Seurasi siis korjausneulontaa.


SKAPPEL-neule
jonkinlainen suuntaa-antava ohje täältä
lanka: Dropsin Alpaca n. 5-6 kerää ja Novitan Rose 4-5 kerää.
Molemmilla siis yhtäaikaa, ei tässä hässäkässä kellään määristä ole käsitystä.
Puikot: 7mm
Koko: hmmm...reilu.
Erityistä: kiitokset Minnalle ja Tiinalle. :)

Siinä se nyt kuitenkin on. Kolmelta neulojalta meni aikaa viitisen kuukautta ja mainostamme sitä "helppona, ainaoikeana mallina. Suoria kappaleita vain ja suitsait." ;) Mallineulekin on näin raikkaan ja keväisen värinen.

No okei. Onhan se kiva. Ja jos joku ei vielä tiedä mikä Skappel on, lue täältä.

- - - - - - - -
Aamulla piipahdin Agrimarketista hakemassa ylihintaisia maissin siemeniä. Nämä vaativat päästä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti