perjantai 17. toukokuuta 2013

Fresh start

Kaikki on just nyt niin ihanan tuoretta ja raikasta!


Kuten myös palatsi, jonka putsasin viime sunnuntaina sisältä katosta lattiaan. Se on minusta vuoden keljuin homma puutarhassa, mutta ah miten ihana puhdas palatsi taas onkaan! Vajaan kolmen tunnin jynssäysurakan jälkeen selkä huusi armoa, mutta silti oli pakko vielä kärrätä vanhat mullat pois ja uudet mullat tilalle. Tomaatit ja kurkut asettuivat samantein taloksi ja nyt jo näkyy kiitos - nuppuja ja huomattavasti tummentuneet lehdet.


Palatsikuvat ovat tältä aamulta, nappasin samalla kun kävin avaamassa luukkuja hellepäivää varten. Pöydällä tuuhistelevat salaattiboxit, niistä saadaan jo satoa salaattiin. Etualalla ryöppyävät villalangalla kuriin sidotut hajuherneet, raivostuttavan hankalat esikasvatettavat.


Kasvimaakehikoihin olen siirtänyt esikasvatuksesta jo härkäpavut, maissit, pinaatit, mangoldit ja kylvänyt sipulit, tillin ja salaatteja. Harson alla ovat ainakin vielä tarenneet, laitoin "mittariksi" sinne myös pari avomaankurkkua ja hyvin voivat. Jotain vielä lämmittelee palatissa mutta jos ei tuleva viikonloppu aivan sateenlätinäksi mene niin taidan istuttaa jo ainakin loput pavut paikoilleen.


Pihahommiin on hankittuna uusi lelukin, ruohonleikkuri. Meillä nurtsinleikkaaminen on ollut lähinnä teinin hommaa ja isolla päältäajettavalla se on ollut aika.. noh, aika suurpiirteistä. Nyt päältäajettava on myyty pois ja tilalle hankittiin uusi "perässä käveltävä" malli. Sillä toivon mukaan päästään nuolemaan paremmin puiden ja pensaiden ympärykset ja aluset. Pikkuleikkuri on muutenkin kätevämpi porrastetussa rinnepihassa.

Alunperin oli tarkoitus hankkia keräävä leikkuri jotta saisi katetta varten leikatun nurtsin kätevästi talteen. Viime kesän etanaräjähdys muutti suunnitelmat - en uskalla edes ajatella ruohokatetta enää meidän pihalla. Etanoita ja niiden munia on nyt metsästetty ja tuhottu kiehuvalla vedellä ja liekinheittimellä, toivottavasti saadaan niillä konstein pirulaiset ruotuun ettei tarvitse alkaa myrkyttämään. 

1 kommentti:

  1. Oih, nuo etanat. Vaikka meillä kuinka tehdään hommia, niin tuntuvat vain lisääntyvän. Naapureiden puolelta on kiva hipsiä meille ruokailemaan.

    Ihana kasvihuone sinulla!

    VastaaPoista