keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Keskikesän ryöppyävä runsaus

 Oi anemone!

Ekat mangoldit kukkivat jo, uutta on onneksi jo taimella.

 Kesäkurpitsat työntävät satoa niin että ollaan jo pulassa. Ystävät, sukulaiset, naapurit - saa tulla hakemaan!


Palatsin takapihalle kasvatettu lasten ruusupapumajakin on alkanut jo kukkimaan. Kai huomasitte majassa vaanivan "Starwaderin"? (Star Wars + Darth Wader = Starwader)


Yrttimaa, kehäkukka aloittaa kukinnan, punahattu ja auringonkukat nupulla.


Kasvimaa josta pääsee lautaselle päivittäin mangoldia, kesäkurpitsaa, sipulia, persiljaa ja härkä- ja pensaspapua. Nam! Nyt on perheen ruokavalio vihreää jos koska! :)Ruukkupapua löytyy myös omenapuun alta.Kesäkukkia palatsin nurkalla
Tämän kesän puutarhahuippuihin kuuluu mm. uudenvuodenpäivänä kylvetty keijunmekko jota löytyykin nyt sitten vähän joka nurkalta. Upeasti kukkii, kiitos kerrankin onnistuneen (ja muistetun) taimilannoituksen.


Rukola ehtii lautaselle asti ennen muita puutarhan herkkusuita kun sen kasvattaa palatsissa sisällä. (Nyt muuten pitäisi muistaa kylvää heti seuraava satsi.)


Kurkku on valloittanut palatsin peräseinän. Teen harvennuksen noin kerran viikossa ja silti se tuntuu kietoutuvan kaikkeen mahdolliseen ja leviää, leviää, leviää...


Tomaateissa on taas aika mukavasti raakileita, jostain syystä ne vain kypsyvät minulla aina tosi hitaasti. Mikähän siihen voisi olla syynä? Liian kuuma, liian kylmä, valonpuute, ravinnon puute, kuun asento vaiko puutarhurin vääränlaiset iltalaulut?


Niitä iänikuisia Mårbackoja meillä vaan. Vieressä uusi satsi mangoldia (joka tahtois jo kasvimaalle) sekä juurtumassa rönsyakankaalin rönsyjä.


 Huomaatteko, vihreän sävy on jo aavistuksen kellertävä. Illat hämärtyvät ja pian sytytellään jo kynttilöitä.


3 kommenttia:

  1. Täydellinen tuo ensimmäinen kuva! Julkisestihan ei varmaan saisi sanoa, mutta onhan se mukava, että syksy joskus tulee. Vuodenajat on hyvä juttu. (: Kesäkin on kyllä mukava ja onhan sitä vielä jäljellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en uskaltanut sanoa sitä s-sanaaa. :D Vuodenajoista olen samaa mieltä vaikka se pimein kausi ottaakin aina koville. Sen jälkeen valoa ja sen eri sävyjä osaa nähdä ja arvostaa aivan eri tavoin.

      Poista