lauantai 7. syyskuuta 2013

Syysiltojen kelllarinikkarit

Saattaapa hyvinkin olla viimeiset kukkakuvat puutarhasta tältä syksyltä. Punahatut jaksavat edelleen vaikka kuumat kelit näkyvät jo terälehdillä. 

Symppis. :) Tämä reippaana huojuu yksin kasvilaatikossa mangoldien, ruusupavun ja kesäkurpitsan kanssa, viereisessä laatikossa rehottaa Teddy Bear-viidakko. 

Mangoldin siemenenvanat ovat kauniita ja olleet jo ainakin kuukauden samanvärisiä. Onko kokemuksia? Otetaanko siemenet koska kuivumaan ja itävätkö ne?

Loput syömättä jääneet härkäpavut ovat kuivumassa ensi kesän taimia varten.

 
Kuten myös kehäkukkaa, sitä riittää.


 

Kasvihuoneessa on lopetettu jo kastelu ja toissa iltana keräsin loput tomaatit, kurkut, chilit ja basilikat talteen. Tomaatit soseutin ja keitin niistä mausteiden ja sipuleiden kanssa valmista kastikepohjaa pakkaseen. Huh, chiliä tuli hurautettua reilulla kädellä ja kastikkeesta tuli tulista!


Pari viikkoa sitten saatiin yksi syksyhomma tehtyä, siivottiin kellarin vanha autotalli. Meillä se toimii lähinnä pyöräkellarina ja sinne kertyy vuoden aikana kaikkea "kamalan tarpeellista" tavaraa. Nyt sieltä löytyi siivotessa vanha koulun höyläpenkki. Kolmasluokkalainen neiti aloitti juuri "puukässän" koulussa, on innostunut siitä valtavasti ja niinpä höyläpenkki oli tietenkin asennettava käyttöön. Myös kuvassa vasaroiva eskarilainen hurahti nikkarointiin samantein.
Iltaisin verstaalta kuuluu meteliä ja pauketta, lisää nauloja ja lautoja pikkunikkareille!


Verstaalta on ilmestynyt puutarhaan mm. tälläisiä taidonnäytteitä. 


Pasifistiäidin luovat lapset. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti