perjantai 16. toukokuuta 2014

Helleaaltoa odotellessa

 

Pienet purkit ovat vallanneet lasipalatsin. Siirsin taimilaatikot sisätiloista kasvihuoneeseen jo pääsiäisenä. Normaalisti teen sen vasta vappuna joten aikamoiseksi pakkasen vahtaamiseksihan se menikin. Iltaisin on juostu pakkasharsojen, jatkojohtojen ja lämpöpuhaltimien kanssa, väliin sytytelty yöksi kynttilöitä.
Ensi viikon lämpimillä pääsen vihdoin kantamaan laatikot ulos ja pesemään palatsin ja kunnostamaan kasvulaatikot.

Taimia on jälleen riittävästi tuloillaan, tosin tänä vuonna ennätysmyöhässä. Kurkut ja kurpitsatkin kylvin vasta viime viikolla, syötävät pavut vasta eilen. Kasvilaatikot palatsin edustalta ovat jo saaneet uudet mullat ja tällä viikolla pääsin jo kylvämään siemeniäkin. Myös sipulit ovat jo mullassa. Tulevana viikonloppuna istutan esikasvatetut, jo taimettuneet vihannekset kuten persiljat, pinaatit ja tämän vuoden kokeiluvihanneksen, fenkolin.


Toivoin äitienpäivälahjaksi ihania Ikean aurinokennolamppuja. Palatsiin ripustin värikkäät sirkusvalot ja palatsin edustalle pieneen luumupuuhun suloiset lintuset. Nämä pienet lamput eivät juuri valaise, mutta ovat ihanan tunnelmalliset. Ne syttyvät pimeän hiipiessä vartioimaan puutarhaa.  


 On luvattu ihanan lämmintä tulevalle viikolle. Vihdoinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti