keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tammikuun taimikirjanpito

Ikävistä ja odottamattomista takaiskuista huolimatta (vasen käsi kipsissä maaliskuulle asti) ikkunalla vihertää jo mukavasti ja mielessä pyörivät mullat ja siemenet. Ensimmäinen Hyötykasviyhdistykseltä tilattu siemensatsi saapui ja lisää oikeanlaista taimimultaa metsästetään kuumeisesti. Biolanin taimimultaa on näköjään lähdettävä hakemaan maailman ääristä, muuta en huoli kuin äärimmäisessä hädässä. (Jos tiedät sitä jostain Tampereen seudulta saatavan, olisin vinkistä todella kiitollinen! Kodin Terrasta löysin!)

Sain puutarhaystävältä viime kesänä ison kasan siemenpusseja joiden parasta ennen päiväykset ovat 2014 tai 2015. Osa siemenistä on tuttuja lajikkeita, osa eksoottisia uutuuksia omassa puutarhassa. Kokeilen näitä siemeniä hajakylvönä, itää mitä itää, kaikki heränneet ovat iloisia yllätyksiä.*vanhentuneet siemenet, yliviivatut eivät ole itäneet

13.1.2016 kylvetyt
- latva-artisokka Cynara cardunculus scolymus "Green Globe Improved F1 Hydrid"*
   koulittu 4.2.2016
- mv tähkälaventeli Lavandula angustifolia "Ellagance Sky"*
   koulittu 4.2.2016
- chilipaprika Capsicum annuum var.chili "Ciliegia Piccante"*
- chilipaprika Capsicum annuum var.chili "Summer Heat F1 Hydrid"*
   koulittu 4.2.2016


17.1. 2016 kylvetyt
- keijunmekko Rhodochiton atrosanguineu omia 2013 kerättyjä siemeniä
   koulittu 10.2.2016
- chilipaprika Capsicum annuum var.chili "Caynne Long Slim"
   koulittu 10.2.2016


Tämän keväänä uutta omissa taimipuuhissani on keinovalon käyttö. Ostin kolme pientä kasvilamppua (kuvassa vasta yksi, nyt niitä on jo kolme vierekkäin) ja saas nähdä pääsenkö tällä välineurheilulla uudelle hifistelytasolle harrastuksessani.

2 kommenttia:

  1. Olet ollutkin aikasessa kylvöissä. Siis olet jo koulinutkin tähkälaventelit? Laventeli on jotenkin mun yksi lemppareista. Kasvattanut kanssa siemenestä asti ja säilynytkin puska jo muutamia vuosia. Saapi nähdä miten nyt sitten on käynyt, niin huono talvi; ei lunta ja pakkasta paljon alkuunsa, nyt sitten aivan märkää. Jos ei enää kasva, niin uutta on yritettävä kasvattaa.

    VastaaPoista
  2. Ihan itselleni normaalissa aikataulussa mennään. Tykkään aloittaa aikaisin jotta ehdin saamaan yksivuotiset kukkaan jo kesällä. Tähkälaventelit ovat vielä aika pieniä mutta koulin ne samalla kun oli muutakin, työntävät nyt toista lehtiparia.
    Minulla on ollut ostolaventelia aiemmin ja talvehtii myös ihan mukavasti yrttimaalla.
    Tuo sade ja jää kauhistuttaa täälläkin, huonolta näyttää jos nyt tulee vielä kovia pakkasia.

    VastaaPoista